Hörselundersökning

Har du svårt att höra när många pratar samtidigt eller tycker du eller din omgivning att din hörsel har blivit sämre? Hörselnedsättning kommer smygande med åldern och kan vara svår att upptäcka själv, oftast är det de som är runt omkring som märker först.

Boka en hörselundersökning hos oss så får du träffa en legitimerad audionom som undersöker din hörsel. Vi kollar också om du har öronvax. Om du har en vaxpropp får du hänvisning till primärvården för att få hjälp med vaxborttagning. Du får gärna ta med en anhörig som också behöver kontrollera hörseln.

Har du redan en hörapparat?
Läs mer och boka tid för justering eller service av din hörapparat

Är du orolig för att smittas av COVID-19?
Läs om våra försiktighetsåtgärder
Läs om hur vi kan hjälpa dig hemifrån

Kostnad för hörselundersökning

Fr. o. m. 1 januari 2020 tar Region Stockholm 100kr i besöksavgift. Följande gäller:

Hörselkoll : Kostnadsfritt
Gäller vid kortare besök/drop-in på bestämda tider

Hörselundersökning & rådgivning : Besöksavgift 100 kr
Frikort gäller. Avgiftsfritt för dig över 85 år.

Hos oss brukar en grundläggande hörselundersökning ta ungefär en timma.

1. Hörselprov
Vi börjar med att göra ett hörselprov som ger vår legitimerade audionom en bild i form av ett så kallad audiogram (hörselkurva), som visar vilka toner/frekvenser du hör bra och vilka du hör mindre bra.

2. Samtal
Därefter får du berätta för audionomen om dina hörselproblem i olika situationer. Om du är yrkesverksam är det viktigt för oss att veta hur din hörsel fungerar på arbetet, som oftast är mer krävande än din hemmiljö.

3. Val av hörapparat
Om du och audionomen kommer fram till att du behöver en hörapparat, visar audionomen dig vilka möjligheter som finns och vad som passar dig bäst. Vid behov görs ett avtryck på dina öron för beställning av öronpropp eller vid beställning av så kallad ”Allt i örat” hörapparater.

Boka en hörselundersökning

Ring eller skicka ett mejl för att boka en hörselundersökning hos oss.

 

Telefon: 010-207 11 77
E-post: kontakt@suavis.se