Hörapparatutprovning

Hos oss kan du få hjälp med följande:

  • Hörseltest och rådgivning

  • Utprovning av hörapparater

  • Byte av dina befintliga hörapparater

  • Hjälp med service och reparation

  • Rådgivning om hörselhjälpmedel på arbetet.

 

Du behöver ingen remiss för att komma till oss.

Vi är auktoriserade av Stockholms Läns Landsting (SLL) och följer deras regelverk. Om du väljer hörapparat hos oss kan du välja ur SLL:s sortiment eller vårt eget sortiment, där vi valt ut vad vi tycker är det bästa valet, oberoende av leverantör. Systemet kallas ”Fritt Val.”

Om du redan har hörapparat.

Kontakta oss så undersöker vi om din nuvarande hörapparat är bra, eller behöver justeras eller bytas ut. Ta kontakt med mail kontakt@suavis.se eller telefon 010-207 1177

Om du inte har hörapparat.

Gör ett gratis hörselprov och få rådgivning om din hörsel hos oss. Ta kontakt med mail kontakt@suavis.se eller telefon 010-207 1177

 

Besök 1

Vi gör ett hörselprov som ger vår legitimerade audionom en bild i form av ett så kallad audiogram (hörselkurva), som visar vilka toner/frekvenser du hör bra och vilka du hör mindre bra

Därefter har audionomen ett samtal med dig där du beskriver dina hörselproblem i olika situationer. Om du är yrkesverksam är det viktigt för oss att veta hur din hörsel fungerar på arbetet, som oftast är mer krävande än din hemmiljö. Vi ser efter om din hörapparat på jobbet behöver kompletteras enligt Försäkringskassans regelverk. Du kan läsa mer om det under rubriken Arbetsplatsanpassningar Regelverk.

När vår legitimerade audionom och du kommit fram till att du behöver en hörapparat, visar audionomen dig vilka möjligheter som finns och vad som passar dig bäst inom SLL:s sortiment eller inom vårt sortiment i ”Fritt Val”. 90 % av hörselklinikerna i SLL:s regelverk ägs av en hörapparatleverantör och väljer enligt undersökningarna i sitt ”Fritt Val” ur sin fabrikants sortiment. Eftersom vi är oberoende och privatägt väljer vi de modernaste hörapparater
som passar just dig och dina behov i alla lägen.

Vid behov görs ett avtryck på dina öron för beställning av öronpropp eller vid beställning av så kallad ”Allt i örat” hörapparater.

Det finns givetvis många utmaningar utanför arbetsplatsen, vare sig man är yrkesverksam eller inte. Allt det försöker vi i den första undersökningen och samtalet (total tid cirka en timme) att ta reda på. Det finns även andra hjälpmedel som kan vara bra som komplement även utanför arbetet.

Besök 2

Under andra besöket anpassar vi hörapparaterna efter din hörselkurva och gör justeringar utifrån din upplevelse av ljudet i hörapparaterna. Vi går genom hantering och skötsel av hörapparaterna. Du kan ta hem hörapparaterna och testa dem med öppet köp/lån upp till en månad för att testa om de fungerar bra.

Besök 3

Vid det avslutande besöket görs de sista finjusteringarna i hörapparaterna efter att du har haft dem på prov. Vid besöket kan du få även prova andra hörapparater om du inte är nöjd med dem du hade på prov. Vi säkerställer att du klarar av hanteringen av hörapparaterna.

 

Fr. o. m. 1 januari 2020 tar Region Stockholm 100kr i besöksavgift. Frikort gäller och om du är över 85 år är alla besök avgiftsfria. Läs mer om vad som gäller här.

KONTAKTA OSS